Indirect Tax à la Charlotte

Charlotte, Manager Indirect Tax bij Crowe, waardeert de afwisseling in haar vak. BTW is complex maar boeiend, en ze geniet van de dynamiek tussen theorie en praktijk. Haar rol omvat multidisciplinaire samenwerking, waar teams op diverse aspecten samenwerken om klanten optimaal te bedienen. Het internationale karakter van Crowe voegt uitdaging toe, met contacten wereldwijd en klanten van grote merken. Lees hieronder waarom Charlotte zich thuis voelt bij Crowe.

Multidisciplinaire samenwerking

“Multidisciplinaire samenwerking klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk niets meer dan dat we met verschillende teams op dezelfde klant werken om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Dat kan variëren van BTW advies, tot payroll services, transfer pricing, een herstructurering, noem maar op. Omdat ik het leuk vind om zaken te coördineren en te regelen, pak ik hierin ook mijn rol en probeer ik bij grote klanten optimaal van deze multidisciplinaire samenwerking gebruik te maken. De klant is koning, maar dan moet er wel een goed team opgesteld staan. Daarom probeer ik ervoor te zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van elkaars werk, zodat we ook optimaal kunnen presteren.”

Connect met mij via LinkedIn

Toekomst

Gevraagd naar haar eigen toekomst, antwoord Charlotte: “Ik wil dingen doen die ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Door mijn overstap naar Crowe heb ik nu eindelijk de volledige focus op BTW en daar ben ik ontzettend blij mee. Daarnaast vind ik het fijn om met de ´junioren´ samen aan een dossier te werken en hen te begeleiden in hun carrière. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen, maar zoals ik persoonlijk heb ondervonden is een beetje hulp wel zo prettig. Iets anders is dat ons beroep nog steeds niet erg sexy is en vooral als een mannenzaak wordt gestigmatiseerd. Ik hoop dat er in de toekomst steeds meer vrouwen de fiscaliteit in gaan (en er ook in blijven). Zodat het niet langer een standaard mannenbolwerk blijft en niet iedereen meer verbaasd is als ik zeg dat ik van beroep belastingadviseur ben.”

Crowe staat erom bekend dat je veel ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling. Als voorbeeld hiervan noemt Charlotte haar bijdrage aan de Crowe Autumn Course. “Er is veel mogelijk als je zelf aangeeft wat je leuk vindt om te doen en de kansen grijpt wanneer ze zich voordoen. Het meeste is natuurlijk klant-gerelateerd, maar onlangs werd ik nog benaderd of ik bij onze Autumn Course (dat is onze landelijke kantorenbijeenkomst) een sessie wilde begeleiden met millennials. Dan sta je opeens voor een groep mensen een praatje te houden en organiseer je een gezamenlijke brainstormsessie over hun toekomst. Iets totaal anders dan fiscaliteit, maar ook super leuk om te doen.”

Advies van Charlotte: “Onder andere dat je zelf je carrièrepad moet kiezen en bewandelen. Je bent tenslotte zelf degene die het moet doen en vooral moet willen. Wacht niet af en pak de kansen waar je ze ziet en waar de mogelijkheden zich voordoen. Dan ga je een mooie carrière tegemoet.”

Wil jij het beste uit jezelf halen? Impact maken na je studie? Jouw potentie en mogelijkheden optimaal benutten? Kies dan – net als Charlotte Fokker – voor een succesvolle carrière bij Crowe.

Recente Vacatures

Manager Fiscaal

Venray
32-40 uur
Meer dan 5 jaar

Fiscalist Omzetbelasting Non-Profit

Eindhoven
32-40 uur
0 tot 2 jaar

Werkstudent Tax

Bladel
16-40 uur
Werkstudent

Stage Tax

Eindhoven
24-40 uur
Stagiair(e)

Werkstudent Global Mobility Services

Amsterdam
16-40 uur
Werkstudent

Senior Fiscalist

Amsterdam
32-40 uur
3 tot 5 jaar

Staat jouw ideale baan er niet tussen?
Neem dan contact op met Pieke.