Cybersecurity Architecture à la Crowe

Overdag zorgt Michael Waterman als Cybersecurity Architect voor doortimmerde beveiligingsoplossingen. Minder bekend bij collega’s en opdrachtgevers is zijn alter ego ‘TB-16109’. Maak kennis met een strijder uit het Star Wars universum die onverwachte heldendaden verricht in een sterrenstelsel bij u om de hoek.

Bad guys from Star Wars doing good things

Van cyberspace naar deep space. Het is voor Michael Waterman een kleine stap. Namens het Eindhovense ACA IT-Solutions, onderdeel van Crowe Foederer, adviseert hij organisaties om hackers en internetcriminelen buiten de deur te houden. Tegelijkertijd gaat hij zo’n vijftien keer per jaar door het leven als Biker Scout, een regelrechte bandiet en speciale variant van de Stormtrooper, die in de wereld van Star Wars dienst doet als verkenner. Wie denkt dat Michael’s vrouw Aliëtte niet veel op heeft met deze bijzondere hobby, heeft het mis. Ook zij verandert regelmatig in een iconisch Star Wars-personage, compleet met ventilator-gekoelde helm en levensechte blaster.

Connect met mij via LinkedIn

Gewone mensen

De Dutch Garrison is officieel een stichting en heeft momenteel 140 leden. Iedereen is vrijwilliger. “Er zitten veel stelletjes tussen, dertig procent van de leden is vrouw, maar dat zie je niet met een helm op”, lacht Aliëtte. “Alhoewel, ik pik Michael er zo uit tijdens een ‘troop’. Zijn houding en loopje herken ik inmiddels.” Het kost Aliëtte een kwartier om zich in haar Stormtrooperkostuum te hijsen. “De helm mag nooit af in het openbaar, vandaar de drie verborgen ventilatoren. ‘Hoe warm is het in dat pak’ is met afstand de meest gestelde vraag.

Nou, behoorlijk! Onder de helm draag ik bovendien een bivakmuts, want het is uit den boze om huid te laten zien.” Mogen emoties wel worden getoond? Het is immers belangrijk om de illusie niet te verstoren. Michael: “Natuurlijk raakt een ontmoeting in een kinderziekenhuis of revalidatiecentrum je. Onder het kostuum blijven we mensen. Ik ontmoet kinderen die in de donkerste periode van hun leven zitten. Kinderen die soms lijken op mijn eigen zoon, maar dan wit als een laken en omringd door medische apparatuur. Kinderen voor wie het leven heel binnenkort afgelopen is. Als ik het voor elkaar krijg om zulke kinderen een sprankje hoop te geven, is mijn dag compleet. En als je dan volschiet, is het maar goed dat je een helm op hebt.”

Lees meer over Michael Waterman

 

Recente Vacatures

Stage Finance & Administration

Eindhoven
24-40 uur
Stagiair(e)

Senior HR Technology Consultant

Eindhoven
32-40 uur
Meer dan 5 jaar

HR Technology consultant

Eindhoven
32-40 uur
3 tot 5 jaar

Manager Fiscaal

Venray
32-40 uur
Meer dan 5 jaar

(Senior) Data Engineer

Eindhoven
32-40 uur
3 tot 5 jaar

Staat jouw ideale baan er niet tussen?
Neem dan contact op met Tamara Damen.

Blijf op de hoogte

Michael Waterman – ‘Criminele organisaties opereren als ondernemingen met een verdienmodel en JIJ bent de ‘klant”

Michael Waterman en Kevin Venrooij: Het romantische beeld van de cyberhacker is weg

Carlo van de Weijer, Technologie vergroot levensgeluk